Sayfa Görüntüleme Sayısı

3 Nisan 2013 Çarşamba

SATIŞ

 
 
 
SATIŞ
 
 
 
 
adam elindeki poşetten lastik gibi renkli bir şeyler avuçluyor sonra birini alıp diğerlerini poşetin içine bırakıyor.önünde durduğu banka'nın camına dönerek;
- örümcek adam istanbulda abla  (niye ablaysa? herhelde otomatikman adamcağız şey düşünüyor:örümcek adam kaslı falan,atletik hani ablaların daha bir dikkatini çeker,''aaa  nerde hani'' der diye herhalde. e abicim tezgahın önünü bu yolla kalabalıklaştırdın da elindeki bamya kadar oyuncak lastik örümcek adamı görünce ablaya nasıl açıklayacaksın durumu;eve gidince şişirirsin mi diyeceksin :) satıcı devam ediyor:
- duvarda yürüyen örümcek adam burda (e boşuna örümcek dememişler kardeşim) satıcı banka camına atıyor örümcek adamı oyuncak lastik örümcek adam yapışa yapışa yuvarlana yuvarlana camdan aşağı iniyor. fiyatı 1 lira.garantisi yok oyuncağın çünkü köpeğinizin ağzına yapışmazsa ya da bir yerinize kaçmazsa bozulma olasılığı yok.
- çocuğunu sevindir dost canlısı örümcek adam geldi (bak sen oyuncağı bile dostu düşmanı ayırt edebiliyor.kahraman olmak kolay değil kardeşim.bir de türkçe de biliyor bak sen. bir de işi bırakmış çocukların derdini dinliyooor bak bak. ya kardeşim toyzz shop'ta bunun uzaktan kumandalısı var oyuncağın yemediği halt yok kimse suratına bakmıyor.çocuk bu lastik parçasını ne yapsın.)
(yaşlı amcanın biri de satıcının önünde durmuş ağzını açmış kasketi de geriye atıvermiş hayranlıkla; ''adamlar yapmış be'' edasıyla yuvarlanan lastik parçasını izliyor örümcek adam niyetine.)
satıcı tekrar ''örümceeek....'' diye cümle kuracaktı ki içeriden güvenlik görevlisi hışımla çıktı ''so..cam örümcek adamına şimdi ha. al örümceklerinı de get la'' adam bir torba örümcekle tozzzz.
trende bir zamanlar seyyar satıcılar çoktu.trenin kapıları açıldı.james bond çantayla lastik terlikli kafada fotr şapkalı biri bindi.biner binmezde dikkati çekmeyi başardı.(satış taktiği he?)
çok geçmeden de yeteneklerini sunmaya başladı.önce özür diledi rahatsız ettiği için ama istemeden yapıyor herhalde tik olmuş artık;rahatsız etmeye de devam etti.
 
- sayın yolcular şu elimde gördüğünüz küçük  japon devi  ''okşayi çakmak'' bir mucize olarak ayağınıza geldi. cagmağın sibop kısmının yanında gördüğünüz siyah noktaya bastırıp bıraktığınızda orada küçük bir çıkıntı belirecek.o baş vermiş çıkıntıyı iki parmağınızın tırnağıyla yakalayıp çektiğinizde yıldız uçlu bir tonavidanız olduğunu göreceksiniz. (yani teknoloji bir yandan ateş olanağı sunarken bir yandan da vida sıkma keyfi yaşatıyor.ama alet ikisini aynı anda yapamıyor.o bir üst modeliymiş elinde kalmamış)
- bu cagmakla ateş,sigara,kagıt,uç vermiş kaçık kazak ipliği,mangal,uzamış binumum vücud kılı,konserler de romantik ışık yakabiliyorsunuz. (çok mantıklı açıklamalar ya,allah seni ne yapmasın.uzaya çık inşallah bu akılla.milleti kıçınla güldürdün kendine ya....)
(artık satıcı baktı ki alan çıkmadı.son bombasını patlattı:)
- çok kıymetli yolcular bu cagmak yüzerken,koşarken her türlü fırtınada yanar.
(dedi ya. ulan hangi insan evladı yüzerken sigara yakar,hangi manyak koşarken sigara içer,ya kim söyle kim fırtına da bir sigara yakayım der yaaaaa.''dur şu tufan koparken son bir sigara yakayım dur elleme beni'' )
arkadaşlar benim gibi oha dediniz , hadi be dediniz belki inanmadınız bunlara ama gerçek bunlar gerçek ühü ühü.....
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder