Sayfa Görüntüleme Sayısı

4 Nisan 2013 Perşembe

ANKET & OPEN

 
 
ANKET & OPEN
 
 
''yollar yollar bazen bomboş ıssız bazende tıklım tıklım yalnız.her insan ayrı bir hikaye;bu kadar insan farklı amaçlarla yoldalar ve bu kalabalığı oluşturuyorlar.kimbilir anlatacak neleri var.'' diye düşünürken.kutu içine yerleştirilen kapağını açınca üzerinize sıçrayan yaylı oyuncaklar var ya aynı o misal önüme yeşil önlüklü bir hatun fırladı;anlatacak bir şeyi vardı.anketlere pek inanmam çünkü kimse katılmaz ve çoğu anket yapanlar tarafından doldurulur.anketör'ün yüzünde güller açıyor öyle mutlu ki sanki milyarları var ve hayatında her şey mükemmel.
- merabaaaaa. bi kaç dakkanızı alabilir miyim?
ağzıma gelen ''yok olman için 3 sn.'yen var'' cümlesini yuttum.
şimdi diyeceksiniz ki ;
''ama onlar var ya onlar yağmurda çamurda o soğukta ekmek parası kazanıyor yaaaa''
esasında işin bu tarafı beni ilgilendirmiyor.beni ilgilendiren tarafı; insanların birbirlerine işi düşünce veya birisinden bir çıkarı olacağını düşündüğünde ona ne kadar güleç ve sevecen yaklaşıyor olduğu...ben anketi kabul etmeyince ters yöne doğru dönen hatunun düşen suratını bir görseydiniz.yanımdan uzaklaşırken başka birine gidene kadar maskesini cebine koymuştu.
bu bayanı sivil düşünelim ve bir de bay olsun uzaktan oturduğu yerden onunla ilgilenen ve bu bay cesaretini toplayıp medenice tanışmaya gitse hanım kızımızın yanına;
iş hayatında bir anket doldurmak ve anket başına  X lira alacağım diye erkek kadın tanımadığı kişilere gidip sorular sormak isteyen anketör kızımızın ne yapacağını tahmin edebiliyorsunuz herhalde : yerinden kalkıp uzaklaşma,çantayla kafaya vurma,biber gazı sıkma,ufak bir çığlık,tel ile tanıdık çağırmaca gibi gibi ihtimaller.
biri para için iletişim kurma çabası diğeri insani güdülerle bir duygusal bağ istemi için iletişim kurma çabası.yani işin özeti; insanlar kendi işine ne kadar yarayacaksa bir insanı o kadar kendine yaklaştırıyor ve iletişime izin veriyor.kişi zor durumdaysa çıtasını iyice düşürüyor,iletişime daha da kolaylık sağlıyor.insanların duygusallığa ve birbirlerine olan güvenleri yerlerde.üzücü.
sokaklarda belki zamanında milyonları olan ve kimseye bir hayrı dokunmamış bir kişi şimdi gözünün görmediği o insanların 1lirasına muhtaç kalmış olarak dolaşıyor,avuç açıyor. insan yok olacağını anlayınca insan seviyor,bir insanı hayatına sokuyor.bir doktoru,bir avukatı,bir öğretmeni tanıyor.halbu ki onlarında o kalabalıkta yürüyen ve uzak durduğu insanlardan biri olduğunu bilmiyor insan.
------------------------------------------------------------------------------------müzik setleri ve dvd player'lardaki open tuşu cd'yi yerleştirmek yada geri almak için o aparatın açılıp kapanmasına yarar değil mi?
peki uzaktan kumandada ki ''open'' tuşu ne işe yarar ?
cd bitti tamam kumandaya basıp kapağı açtın.e kardeşim kalkıp cd'yi almayacak mısın? uçmayacak ya cd ordan yerine.o zaman kumandaya o tuşu koymanın ne alemi var aletin yanına gideceksen.yarım yamalak iş.sonunu düşünmeden üretilen teknoloji :)  ''kapağı açtırttık e bari bir yay taksaydık içine koltuğa doğru fırlatıp atsaydı'' diye düşünememişler.belki başka bir mantıklı açıklaması vardır o uzaktan kumandadaki ''open'' tuşunun.ben kaçırmışımdır.bilen varsa da merakta bırakmasın bu gerçeği açıklasın artık :)

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder