Sayfa Görüntüleme Sayısı

15 Nisan 2013 Pazartesi

BAYANLAR :)

 
 
BAYANLAR :)
 
 
biliyorum biliyorum onlar bizden biz onlardan şikayetçiyiz.iki tarafında eksikleri var;sonuç da insanız.bayanların ''ya hiç de öyle değil'' deme olasılığının çok aşikar olduğu bir konudan bahsetmeyi neden istedim?
Aramızda kalsın; hoş bayanların bütün konulara ''hiç de öyle değil'' diyerek yaklaştığını biliyorum.başıma geleni ve geleceğini biliyorum yani.itirazlar olacak...ama bu konuya bir çok kes tanık oldum.belki bir nedeni vardır onu öğrenmek için yazıyorum bahsedeceğim konuyu.
Bir kadın için ''GÜÇ''nedir? ve erkeğinin gücünü nasıl tanımlar?
Erkeği çok iyi odun mu kırar,
İş yerinde ceo' olmak mıdır,
Gücünü kalbinden mi alır (dürüst ve aşk kokan bir adam mıdır),
Maço'luk mudur,
Yoksa akıllı-zeki olmak mıdır,
Veya kadınını kimseye ezdirmemek ve onu korumak mıdır?
Bir kadın erkeğinin güçlü olmasını isterken neyi kasteder?
Benim bu deneyimden edindiğim sonuç ve sıralama şöyle arkadaşlar:

GÜÇ
- iş yerinde yönetici olmak (1 adet lacivert takım elbise,sigorta  :))
- kozmetik,kuaför,giyim ve eğlence masraflarına yetecek kadar maaş almak.
- mülk'ü olmak (ev, (araba =mümkünse 2 adet), yazlık, ileride şoför yada kişi başı devasa bir motorsiklet.
- ün'lü olmak.
- maço olmak.  (evet duygusallıktan ve melankoliden anlamayan yada sıkılan öyle çok bayan var ki)
- gezmeyi sevmek ve fazla soru sormayacak kadar kibar olmak.
- ileride çocuk olursa sırayla bez değiştirmeyi,mama yedirmeyi ve dışarıda çocuğu taşımayı peşinen kabul     
   etmektir.

Bayanları sanki hayatlarını kurtarma derdine düşmüş gibi görüyorum. bu yolunda erkeğin maddi olarak güçlü olmasından geçtiğine inanmış ve anneleri tarafından inandırılmışlar:
-kızım bag bana guru egmege talim.
Hani okul bitireyim,iyi bir işe girip kendi geleceğimi kurayım yok.hazır gelsin hayatımı yaşayayım var :) sonra da yapılan evliliklerin yanlış olduğu anlaşılınca (dayak,aldatma,ilgisizlik v.b) ortada kalıveriyorlar.tv'lerde magazin programlarında görüyoruz;'' ya bu kadın bu adamla nasıl evlenmiş'' diyoruz.adama bakıyoruz 50 yaşında bayana bakıyoruz 23 yaşında.adama bakıyoruz  X holdingin sahibi bayana bakıyoruz X teyzenin kızı yada tanınmamış bir manken yada yeni piyasaya girmiş dizi oyuncusu falan....Tv'de kurtarılmaya çalışılan bir sürü evliliklere ve neden bittiğine şahitlik ediyoruz.ama biliyorsunuz ki bu dışarıdaki toplumun içinde de böyle.onlarda kendi çaplarında yaşıyorlar bunları.beklentileri çok yüksek olan bayanlarda özellikle hoş ve alımlı olanlarında  ''hayatımı sıradan biriyle harcayamam'' zihniyeti var.ancak maddi durumu iyi olan biriyle de mutluluğun garantisi yok.bu çok bilinmiş bir şey olmasına rağmen bayanlar bunu nedense hep gözardı ederler ve şanslarını(eğer varsa) bunun için kullanacak kadar çekici bulurlar. para,kariyer çoğu zaman saadet getirmez.para bitebilir,kariyer gidebilir ama yanındaki insan her zaman yanında kalmalıdır.
Bir erkeğin gücünün neyle sınandığına günümüzde en güzel örnek malum ''evlilik programları''dır.(''evin var mı? araban var mı?). aday olan adam şiir okur şarkı söyler çiçek getirir;çiçek bir kenara bırakılır adam şarkısını söylerken uğruna oraya gelinen kız kameraya takılır.diğer adaylardan X teyzesine göz kırpar,tiyo almaya çalışır ''nasıl?'' ve konu döner dolaşır maddiyata ve ne iş yaptığına gelir. hiç bir erkek arkadaş görmedim ki bayana ''eviniz var mı? çalışıyor musunuz?'' diye sorsun.sanki biz erkeklerin üzerine yapışıp kalmış bir şey bu: iş-ev-araba.... e kadında da olsun biraz da erkek rahat etsin olmaz mı?
Bayanlar için kendi hem cins'leri arasında ''TOP'' olmakta çok önemlidir.gözde olmak,dikkat çekmek...girdikleri ortamlarda bakışların kendi üzerinde toplanması onu inanılmaz mutlu eder acaba farkında olmazmıdır tüm bu ilginin kendisini sepet gibi taşıyan adam'ın ününden dolayı olduğunun.ne yazık ki bu ilgi ona öyle tarif edilemez şeyler yaşatır ki o adamın hayatındaki yerinin bile önemi yoktur kendisi için...anı yaşar ve tanınıyordur bu vesileyle...bu da her şeye değerdir onun için. bu kötü bir örnekleme ama bunlar da var.kendi cinsimde de var kötü örnekler.ÜN şımartır,yanlış kararlar aldırtır,dost kaybettirir.en kötüsü de artık eski ününüz kalmadığında bunu kabullenme safhasının acısıdır.o esnada kim vardır yanınız da mesela o bayan nerdedir?  :)
Kendisini hırpalayan,kaba konuşan adamların peşinden tıpış tıpış giden kadınlar da gördüm.para mı bunu yaptırıyordu yoksa sevgi mi? olur mu ya sevginin aşkın olduğu yerde kabalığın ne işi vardı.demek para her şeyi kirletendi.
Biliyorum hepsine itiraz ediyorsunuz ama :)) 
İşin özeti; benim için erkeğinin maaşından işinden mülkünden utanan kadın onu mutlu edemez.buna odaklanmış bir insanı da asla bir erkek tadmin edemez;her şey tükenir o ilişkide.
Nerede o zaman bizim söylediğimiz aşk şarkıları,
O özlemler,o tutkular nerede...
Arabaların,yazlıkların,kariyerin neresinde masumiyet.
İmzadan önce ''iyi günde kötü günde,hastalıkda sağlıkda'' nerede...
Günümüzde gerçekliğini yitiren ilişkilerin nedeni değil midir dünya malı.
Ve de gerçekten sevenlere sadece tüm zenginlikleri birbirleri olan o insanlara da diğerleri yüzünden aynı gözle bakılmaz mı?
Bu kötü imajı yıkacak olan yine sizlersiniz;bizim güzel,akıllı,şevkatli kadınlarımız.erkeğinizin gücü inanın kalbinden ve de midesinden geçer :) bu kadar basit.sizler bizleri her halimizle sevdiğinizde inanın doğacak çocuklarımızda ileride sağlıklı düzgün ilişkiler kuracaktır.sınıf gözetmeksizin yola çıkmak sadece mutlu olmak için ''sevgi'' için bazı şeylerden belki egonuzdan vazgeçmek gerekebilir.Ama inanın bu bir ''insan'' için değer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder