Sayfa Görüntüleme Sayısı

1 Şubat 2013 Cuma

SUSMAK

SUSMAK

''Susmak en iyi cevaptır'' derler ya; aslında karşındakini deli etmek için biçilmiş kaftandır. Susmak temkinli davranmaktır. Bazen suskunluğun ardından yarım bir gülüşle bakılır, bazen de kafa sallanır sessizce. Bu; ''Ne olduğunu biliyorum sadece zamanını bekliyorum'' demektir.
''Haklı olan adam hatasız olduğunu düşünüyorsa başı yukarıda dinler söylenen her şeyi kafası önde değil'' derler. Ama bilmezlerki o kişi başı önde onlara kıs kıs gülüyordur. 
Çeşit çeşittir cevaplar.Susmak kafada plan yapmak yada söyleyeceklerini toparlamak için kendine biçtiğin zamandır. Her susmanın bir nedeni vardır;
Tek başına yapayalnız kalmışsındır veyahut öten bir kuşun aniden susması gibi etrafı dinlersin tedirginlikle, ne olduğunu çözmeye çzlışırsın. Örneğin çok konuşan birinin karşısında susuyorsan sıranı bekliyorsundur. Bir cenazede sadece göz yaşı dökmekten başka bir şey gelmez elden, mecbur susarsın. Bir kütüphanede, bir sinemada, sahnede nutuk atan birini dinlerken, köprüden atlayan birine şahit olurken, bir insan sokakta şiddete maruz kalırken, bir karar açıklanırken... Baskı altındayken ve istemediğin şeylere evet derken susarsın ama içiniz hiç susmaz.
Ve de mecburi suskunluklar vardır doğuştan, en zor olanıda konuşmak isteyip de konuşamamaktır. İşaret edersin, çırpınır anlatmak istersin. Bazende kaybetmekten korktuğun biri için susarsın. Görürken görmezden gelir susarsın, görmeyenler; ‘’Göremiyorum ki ne konuşayım’’ diye susar.
Ancak susmak aptallık değildir. Harekete geçmek için izleyeceğin yolu en doğru şekilde seçme sanatıdır. Kendi içinde hoş bir sohbettir. Sırasını bekleyen bir star'dır: ''Susmak'' 

En sonunda konuşmaya susarsın. Ağızlardan içecek konuşmalar ararsın.



BURAK KIRMIZITUNA VİDEOLARI İÇİN TIKLA

http://www.songaz.com/videosearch.asp?search=burak%20k%C4%B1rm%C4%B1z%C4%B1tuna

                                                                           












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder