Sayfa Görüntüleme Sayısı

3 Şubat 2013 Pazar

İNATLA MERAKLA VE BOŞUNA


İNATLA  MERAKLA  VE  BOŞUNA


on kişi var.evet iki elin on parmağını geçmeyeceği on kişi...tv'nin her kanalında hemen hemen aynı kişiler hakim olmadıkları konularda bile farklı farklı programlarda boy göstermekteler.ekran karşısındakiler bu on kişinin yaşamlarında nereleri gezdiklerine,ne yediklerine,hangi konu hakkında ne düşündüklerine kadar her şeyi bilmekteler.hatta yapılan magazin programlarında kamera evlerinin içine kadar girmekte bize hangi tasda yemek yediğinden nasıl bir tuvalete yaptığına kadar göstermektedir.bu süre gelen düzen halk tarafından rağbet görmekte,istenmektedir.
şimdi herkesin söylediği klişe bir cümle olan ''seyretmek istemiyorsan kanalı değiştir'' geyiği sizin de dilinizin ucuna gelmiş olabilir.fakat düz mantık düşünmekten bir an olsun vazgeçersek bu izlenme nedeni saçma sapan şeylere dayalı olan insanları bir tv kumandasıyla yazlıkların arasına kaldırıp bir daha ki yaza kadar (en azından bir süre) ortaya çıkmalarına engel olamayacağımızı  anlamak daha kolay olacaktır.
beni ilgilendiren kısmı;bu on kişinin söylediklerine ,görüntülerine neden bu kadar ihtiyaç duyduğumuzdur.belki köşe başlarında ölen sanatçılarımıza da magazin kuklalarına verilen değer verilseydi bu durum o kadar batmazdı aklı başındaki insanlara.evet bir çok absürdlük yurt dışındaki magazin başlığı altında yaşanmıyor mu , reyting almıyor mu ? evet oluyor ancak ordakiler nerede duracağını biliyor.her değeri ayrı ayrı platformlarda değerlendiriyorlar.yani anlayacağınız işin suyunu çıkarmıyorlar.
kim ne yaparsa yapsın;bir program istediği kişiyi isterse prime time'da her akşam yayınlasın fakat izleyen insanların hayallerini süsleyerek yanlış örneklere neden olmasın,insanların kendilerine ve topluma faydalı olabilecek zamanlarını bu insanları izleterek kimse çalmasın ve insanlara yıllarını işinde harcayarak emek vermiş sanatçılar unutturulmasın.ülkemizi çok özel bir şekilde temsil edebilecek insanları sırf size göre sıradan,monoton ve düzgün hayatları var diye kimse görmezden gelmesin.
televizyon ve internet bırakın yaşadığınız ülkeyi tüm dünyaya ulaşmanın en kısa,en hızlı ve en etkin biçimidir.siz böyle güçlü bir olanağı sadece ıvır-zıvır hareketler yapan,sözler söyleyen,çarpık yaşayan insanlara sırf kanalınız izleniyor,radyonuz dinleniyor ve programınızın adı duyuluyor diye verirseniz zaten hak teslim etmekten uzak yanlış bir yoldasınız demektir.açıkca bu yanlış yayın politikasının ve olanaklarınızı yanlış insanlar üzerinde kullanmanızın nedeni ortadadır: reyting-maddi kazanç kaygısı-popülerlik
yanlış da yapsanız bunların çekiciliği her şeye değer değil mi? nasıl olsa herkes böyle yapıyor,düzen böyle işliyordur.işte her şey gibi bu da basittir o dünyada.
ve ondan sonrada ; yaklaşık on yıldır bir tek görüntüsü ve şarkısı yayınlanmayan,takip edilmeyen sanatçımız için ağlanır.kim ağlar biliyor musunuz onlara: o on kişi ağlar. ne de olsa burdan da bir haber çıkar kendileri hakkında ve adları hep gündemde kalır. ağlamayansa kimdir onu biliyor musunuz: halktır. günahı yoktur onların çünkü gerçek değerler tanıtılmamış hatırlatılmamıştır ki.
 bu halkı siz yönlendireceksiniz.örnek olacaksınız.ne vereceğinizin bilincinde olacaksınız.kime ne değer vereceğinizi bilmiyorsanız öğreneceksiniz.sorumluluğunuzun bilincinde olacaksınız.dünyalık sevdalara kapılmayıp gücünüzü boşa harcamamayı empati kurarak vicdan hesabı yaparak maneviyatı,verilen emeğe saygı duymayı işinize katıp yaşam tarzı haline getireceksiniz.




BURAK KIRMIZITUNA VİDEOLARI İÇİN TIKLA

http://www.songaz.com/videosearch.asp?search=burak%20k%C4%B1rm%C4%B1z%C4%B1tuna



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder