Sayfa Görüntüleme Sayısı

29 Aralık 2018 Cumartesi

YENİ YIL 2018 → 2019








Bu günü yaşamak; yarını düşünmek değildir. Artık yaşamak, günü ve içinde bulunduğunuz anı kurtarmaktır. Kendiniz için ne yaparsanız yanınıza kar kalır. Kendinize ve hatıralarınıza katacağınız olumlu şeylerden, yeni güzelliklerden bahsediyorum. Yaşamak; hayatın bütün acımasızlığına karşılık, koca tehlikeli bir ormanda bütün olumsuzluklardan sıyrılabilme marifetini gösterebilmektir.
Bakıyorum da dört beş sene öncesine yeni yıl dilekleri hep aynı: Peki değişen ?
Değişen yine hiç bir şey yok; güzellikler ve iyi olmak ve oldurmakla alakalı hiç bir şey değişmemiş, yapılmamış. Her şey hayallerde ve sözlerde kalakalmış.
İsteklerle, istekleri hayata geçirmek yine çelişmiş. Bir söylenen bir söyleneni tutmamış. Hani hasta olduğunuzda ve çok korktuğunuzda; söz veriyorum, bu günleri atlatıp bir iyileşeyim şunu yapmayacağım, bunu yapacağım falan dersiniz ya, iyileşince de bütün söylediğinizi unutursunuz; işte yılbaşında ve bütün dönüm noktalarında bu iyimserlik takınılır. Güzel şeyler için umutlanarak dilekler dilenir ancak gün gelince istenilen güzelliklerin gerçekleşmesi adına hiç bir şey yapılmaz, katkıda bulunulmaz. Sonra dönüp yanlış olan şeylere bakıyorum; ohoooo karnemiz beş yıldız, geçmişiz, hatta aşmışız.
Formaliteye dönüşmüş bir yılbaşı kutlaması, klişe dilekler, inanın, yıllar, yıllar önce dinlediğim masallar kadar çok güzel geliyor kulağa. Bir masalın anlatımında, başlangıcından bitimine kadar olan kısım kadar sürükleyici, keyifli ve inandırıcı. Oysa masallar anlatılıp dinlendikten sonra hayatın gerçekleri tekrar önünüze çıkmak için sıraya girerler. Dilekler de ve kağıttan okunur gibi söylenen güzel ama gerçekleşmeyen sözler de aynı bu masallar gibiler. Ağızlardan çıkıp sözler bittiğinde hayatın gerçekleriyle yüz yüze yaşamaya devam ediyorsunuz.
Evet gelelim yeni yıl kutlamamıza :)  :
''Her şeyin en güzeli, en mutlu edeni bizlerin olsun. Sağlık, daha çok mutluluk, daha çok başarı bizlerle olsun. Önümüzdeki günlerde de akıl sağlığımızı koruyacak gücü ve sabrı bulabilelim. Ne kadar mutsuz ve bu mutsuzluğunu her yere saçan insanlar var, dilerim bizler mutlu yaşayanlar arasında olmaya devam edebiliriz yeni yılda da.
Ve umarım gerçekleştiremediğimiz bütün hayallerimizi hayata geçirebiliriz. Yaşadığımız, tanıdığımız muhteşem şeyler için çok şanslı olduğumuzu ve yeni yılda da bunların süre geleceği inancını kaybetmeyelim.
Yılbaşına nerede ve ne şekilde girerseniz bütün yılınız öyle geçer efsanesini de göz ardı etmeyin. Mesela ben çok marjinal bir şekilde .........?.......... gireceğim. :) İyi seneler !

















BURAK KIRMIZITUNA VİDEOLARI İÇİN TIKLA:





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder