Sayfa Görüntüleme Sayısı

16 Kasım 2018 Cuma

EN GÜZEL CEVABI VEREBİLMEK: BAŞARMAK

 
 
 
 



Başarı şizofrenik derecede zıtlıkları bir arada düşünebilmeyi, ama bu düşünceler arasında dengesini kaybetmeyip, sağduyulu seçimler yapabilmeyi gerektirir.
İşte yapmanız gerekeni yaptınız, olması gerekeni oldurdunuz. Aldığınız sonuçla insanları şaşırttınız. Başka insanlarda yapmak istiyordu, ama siz yapabildiniz. Sonuç almak kutsaldır! Hem kendinizin hem başkalarının gözünde ''özel'' birisiniz artık. Kıskanılırsınız. Çekilemezsiniz. Adınız olur olmadık her yerde geçecektir artık. Çemberin dışında değil içindesiniz. Sınıf atladınız, sosyal başarı piramidinde üst kata çıktınız. Aile hayatınız süper, iş hayatınız başarılı, kimbilir kaç kişi yerinizde olmak isterdi. Başarı insanı onurlandıran bir deneyimdir. Başta anneniz olmak üzere bir çok insanın sizden gururla bahsetmesi bir insanın başına gelebilecek en güzel şeylerden biridir. Bu süreçte karşılaşacağınız abartı soslu övgüler, yolda çektiğiniz acıları ve alayları unutturur. Başarının ödülleri bedellerini telafi eder. Başarının güzel yanlarından biri de başka insanlara yardım etme imkanı vermesidir. Gücünüzü ve adınızı iyilikten yana kullanabilirsiniz. Başarınızla başkalarına ilham ve cesaret verebilmek çok onurlu bir mutluluk duygusudur. ''Başardıkça özgünleşir, anonimlikten kurtulursunuz'' Başardıkça kıt kaynaklar arasında seçim yapmaktan bolluk ikilemine geçersiniz. Kötü ile iyi arasında değil, iyi ile daha iyi arasında seçim yapmaya başlarsınız. Seçeneklerinizin sayısı ve kalitesi artar. Başarmak için hayatta insanların peşinden koşmayın, peşinden koştukları şeyin peşinde koşun ! Siz onların istediklerine sahip olduğunuzda onlar sizi bulacaktır !
Haksızlıklara karşı verilecek en zevkli, zarif ve zekice karşılık gidip başarılı olmaktır.
Başarı çok güçlü bir ''kusur giderici''dir. Başarılı olmak taç giymek gibidir, tacı başınızın üzerine koyduğunuzda size bakan gözler kamaştığından, insanlar yüzünüzdeki sivilceleri (kusurlarınızı) göremez hale gelir. Buna psikolojide halo (hale) etkisi denir.
Biraz kendini beğenmiş bir gramer hocası yaşadığı kentten bir adaya geçmek ister. Kıyıda bekleyen bir kayıkçıyla anlaşır, beraber yola çıkarlar. Denizin ortasına geldiklerinde gramer hocası sorar; ''Sen hiç gramer öğrendin mi?'' Kayıkçı, ''Ben cahil bir adamım beyim, hayatımda hiç gramer kuralı öğrenmedim'' der. Gramer hocası küçümseyen bir ifadeyle, ''O zaman senin ömrünün yarısı boşa geçmiş'' diye karşılık verir. Denizde ilerlerken aniden hava kararır, şiddetli bir yağmur ve sert bir fırtına başlar. Kayıkçı bir yandan sandalın batmasını engellemeye çalışırken, bir yandan da korkudan tir tir titreyen gramer hocasına sorar: ''Beyim, yüzme biliyor musunuz?'' Gramer hocası; ''Hayır'' cevabını verince, kayıkçı, ''İşte bu çok kötü, tekne batıyor ve hayatınızın tamamı boşa gidecek!'' der.

 

Mümin Sekman
''Her Şey Seninle Başlar''
adlı kitabından.
 

 
 
 
BURAK KIRMIZITUNA VİDEOLARI İÇİN TIKLA:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder